perjantai 2. elokuuta 2019

Lomakilot lomakiloina - Mammakuntoon2019


Kesäloma oli ja meni. Minulla oli suuria suunnitelmia lomaliikunnan suhteen ja hienosti homma lähtikin sujumaan. Ensimmäisenä viikonloppuna nousin Tahkon portaat kahtena eri päivänä ja osallistuin lomaviikolla ulkojumppaan kotipaikkakunnalla. Sitten tapahtuui ärsyttävä törmäys (ja Celine Dion, jota ei voi varsinaisesti asiasta syyttää) ja alkujaan huomaamaton polvihaava esti liikunnan viimeisen kahden viikon aikana. Onnistuin saamaan polveeni haavan, joka ei millään suostunut sulkeutumaan ja eihän sen kanssa sitten tehty muuta kuin könkätty ja rasvattu, että hieman edes joustaisi.

Jos loma meni rennosti liikunnan suhteen, niin otin rennosti myös syömisten suhteen. Myönnän, että tähän olisi pitänyt kiinnittää huomiota huomattavasti enemmän. Söin pääsääntöisesti terveellisesti, mutta ruokailurytmi ja turhat hiilarit minua vikitteli. Kun hiilareiden (esim. leipä, uudet perunat yms.) makuun pääsee, niin se on minulla menoa. Pidin esimerkiksi  sipsi-dippi-karkki-limppari -syömingit eräänä iltana. Välillä pitää ottaa rennommin, mutta onnistuin antamaan itselleni "vapaudut ruokavaliosta" -kortin turhan monena päivänä.

Tiesin maanantaina vaa'alle mennessäni, että monta asiaa olisi voinut tehdä toisin, mutta mitäpä noita vatvomaan. Eteenpäin on mentävä ja pienen notkahduksen jälkeen on hyvä asettaa uudet tavoitteet ja elämä ruotuun.

Tällä viikolla alkoi työt joten paluu säännölliseen elämään alkoi. Kun raamit on kunnossa, on päivä helppo rytmittää aivan toisella tavoin myös syömisten ja liikunnan suhteen. Herään klo 6.30, Ukkeli hoitoon, töihin viimeistään 8.20, aamupalapirtelö + teetä, toinen pirtelö ja salille, ruoka, välipala, töistä ruoka, iltapala. Noin päivä menee suunnilleen. Viikonlopun tullen vähän epäsäännöllisyyttä, mutta koska kotona kolmevuotias, pidetään yllä tiettyä rytmiä silloinkin.

Maanantaina menin heti salille - ja sain olla ihan yksin. Tiistaina oli vanha tuttu päiväliikkuja paikalla myös. Keskiviikkona tein lounaskävelyn ja torstaina lepopäivä. Ikean reissu ei liikunnasta mennyt, mutta työmatkat hoidin pyöräillen.

Tällä viikolla siis sulatellaan lomaturvotusta, tankataan nesteitä helteiden jäljiltä ja odotetaan maanantain vaakatulosta, joka toivon mukaan on myötä mielinen.

Maanantai 29.7.
Paino 82,7 kg / muutos verratuna 1.7. (viikko 26): +2,5 kg / Muutos 31.12.-18 (vuodenalku): -0,5 kg
Rasva% 41,2 / muutos verrattuna viikko 26: +1,3 %yks / muutos vuodenalku: -1,7 %yks
Neste% 41,9 / muutos verrattuna viikko 26: -0,8 %yks / muutos vuodenalku: +1,2 %yks
Lihas kg 46,2 / muutos verrattuna viikko 26: +0,5 / muutos vuodenalku +1,1
Metabolinen ikä 50 - ei muutosta
viskeraalinen rasva 9 - +1

Sentit oli hiipineet takaisin etenkin navan ja paksuimmalle kohdalle, mutta onneksi ne ei saavuttaneet lähtötilannetta. Uskon, että kun jätän taas turhat hiilarit, niin tilanne palautuu heinäkuun alkuun.

Tällä viikolla investoin itseeni ja ostin uuden sykemittarikellon. Tässä laitteessa löytyy valmiita liikunta suosituksia pohjautuen tekemiini liikuntasuoritteisiin. Mielenkiinnolla odotan, että pääsen testaamaan kelloa kunnolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!