tiistai 6. elokuuta 2019

Kesäloman jälkeen arkeen - Mammakuntoon2019


Viime viikolla jaoin lomasyntejäni, mutta nyt on päästy jälleen arkeen kiinni ja projekti etenee normaalisti. Painokin alkaa palautumaan lomaa edeltävään aikaan, vaikka vielä ei viikossa asia korjaantunut. On tullut myös investoitua itseeni ja syksyn harrasteihin.

Ensimmäinen työviikko loman jälkeen meni nopeasti! Ennen kuin huomasinkaan, olin jälleen keskiviikossa ja - hups heijaa -  perjantai-illassa. Vaikka töissä aika meni nopsaan sain käytyä salilla ja ruokailut pidettyä balanssissa.

Ostin viime viikolla itselleni uuden aktiivisuusrannekkeen/fitness kellon/sykemittarin (miksi tuota oikein kutsutaan?!). Ominaisuuksia on entistä enemmän ja kellon antamat tiedot ovat laajemmat kuin edellisen kanssa. Järkytyksekseni aktiivisuustasoni ei täyty uudella mittarilla läheskään yhtä helposti, kun vanhemmalla mittarilla vaikka merkki on sama. Kellopaikka ranteessakin vaatii opettelua, mutta sekään ei ole syynä. Muokkasin aktiivisuustasoani alimmalle mahdolliselle, että saan edes osan päivän aktiivisuudesta täyteen. Eiköhän tässä opita tuon kanssa elämään ja pitää vaan olla aktiivisempi :)

Yksi mielenkiintoisimpia ominaisuuksia kellossa on palautumisen arviointi yöunen perusteella. Arvo muodostuu useamman yön tietoihin (vähintään kolme yötä). Kolmannen yön jälkeen mielenkiinnolla katsoin minkälaista tietoja laite antaa - ja ei ne luvut kovin mairitteleva ollut. Neljännen yön jälkeen olin jo palautunut - ainakin jos kelloa on uskominen.

Viime viikolla ostin myös uuden polkupyörän. Entinen oli 21-vaihteinen hybridi, mutta se oli vaan alusta lähtien aika paska. Uusi on 7-vaihteinen citypyörä, joka todennäköisesti toimii paremmin minun tarpeisiin. Ainakin tähän astisien ajojen perusteella pyörä oli hyvä hankinta. Ensimmäisen yön pyörä vietti meidän parvekkeella, toisen pyörävarastossa. Ilmoitin tosin, että en enää kertaakaan raahaa pyörää kellariin. On hieman v-mäistä kantaa teräsrunkoista pyörää, jossa on lastenistuin ja kori meidän pyöräkellariin ja sieltä pois. Muutama ärräpää lenteli, kun pyörää takaisin raahasin. Tokihan se liikunnasta sekin menee, mutta joo, ei. Kunnon lukot pyörään ja sormet ristiin, että ei kelpaa voroille. Vanha pyörä todennäköisesti ei kelpaa vaikka sen jättäisi lukitsematta telineeseen...

Viime viikolla tein myös muita "hankintoja" eli syksyn liikuntatunnille ilmoittautuminen. Syksyllä minulla jatkuu vanhana lajina pilates, mutta tämän lisäksi ilmoittauduin syyskuusta lähtien Burleskin alkeisiin. Olen käynyt kaksi kertaa Burleski-tunnilla (ensimmäinen kerta oli workshop pari vuotta sitten ja toinen kerta tänä kesänä) ja laji viehättää. Burleskista varmasti ensimmäisenä tulee mieleen riisuutuminen ja tasselien heiluttelu, mutta se ei ole itselläni tavoitteena vaan päästä tanssimaan ja hytkyttelemään sekä ehkä oppimaan itsestäni uusia piirteitä. Katsotaan sitten joulukuussa onko mieli muuttunut vai jatkanko keväällä.

Koska lomalla on kaikki toisin, on syyskausi mitä mainion uusi vuosi part 2 eli minä pystyn, minä kykenen, kaikki on loman jälkeen toisin. Nyt kun viikossa on ehtinyt palauttamaan mieleen mitä tämä työarki olikaan, niin turhat luulot on jo ravisteltu ja ysin aikaan illalla saa miettiä, että kehtaako mennä jo nukkumaan.

Jotain sentään syksylle on vielä hihassa: Tavoitteeni on, että tämän vuoden puolella näkyvää tulosta tulee vielä ja paljon. Uskon, että kun kärsivällisesti vaan jaksan jatkaa, niin kyllä tässä joku päivä voiton puolella ollaan. Selasin tänään jälleen iltapäivälehden onnistujakertomuksia miten vuodessa on tippunut painoa. Jos muutkin, niin miksi en sitten minä? Kyllä varmasti jossain vaiheessa onnistun, kunhan pidän liikunnan ja ravitsemuksen mielessä, nukun tarpeeksi ja muistan pitää muutenkin lepapäiviä. Ja olla armollinen itselleni. Peace, Love and Mud Cake.

Maanantai 5.8.
Paino 80,9 kg / muutos verratuna 29.7. (viikko 31): -1,8 kg / Muutos 31.12.-18 (vuodenalku): -2,3 kg
Rasva% 42,3 / muutos verrattuna viikko 31: +1,1 %yks / muutos vuodenalku: -0,6 %yks
Neste% 40,9 / muutos verrattuna viikko 31: -1 %yks / muutos vuodenalku: +0,2 %yks
Lihas kg 44,3 / muutos verrattuna viikko 31: +1,9 / muutos vuodenalku 0,8
Metabolinen ikä 50 - ei muutosta
viskeraalinen rasva 9 - +1


Lue myös:
Lomakilot lomakiloina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!