perjantai 26. lokakuuta 2018

Beibamboo - esteettömiä vauvanvaatteita lapsen ehdoilla


Yhteistyö: Beibamboo
Jos en väärin muista, oli marraskuun alku 2015. Ukkeli oli 3,5 viikkoa vanha ja hänellä oli  malliuransa ensimmäinen (mahdollisesti myös viimeinen) kuvauskeikka. Yritys, jolle hän heitti tämän keikan oli Beibamboo ja palkkioksi saimme kuvauksissa käyttämät vaatteet. 

Minulla ei ollut Ukkelille mitään "uratoiveita" lapsimallina olemisesta, mutta huomattuani Facebookissa Beibamboon mallihaun lehtiartikkelia varten, en nähnyt mitään syytä jättää kokeilemasta pääsisimmekö kuvattavaksi. 

En vielä tuolloin kirjoittanut blogia - ei tainnut olla edes käynyt mielessä - joten kirjoitus kuvauksista tulee nyt melkein kolme vuotta myöhemmin. 





Hormoonihuuruista huolimatta mieleeni on jäänyt, että oli nätti, syksyinen aamu. Muistan hyvin elävästi kuinka saavuin rattaiden kanssa Vallillassa sijaitsevaan kuvauspaikkaan. Kaikki ihmiset oli vieraita ja tilanne uusi, mutta asiat soljui eteenpäin helposti. Ennen kuvausta kävin vaihtamassa Ukkelille vaipan pienen pienessä vessassa ja silloin opin mitä kaikkea pitäisikään jatkossa pakata mukaan esim. alusta lapselle olisi hyvä olla mukana. Paikalla oli muitakin äitejä ja jossakin vaiheessa syötettiin lapsukaisia kaikki samalla sohvalla istuen. Kuvaaja otti siitä kuvan, mutta se ei tainnut ikinä tallettua mihinkään.

Kuvaukset meni tuskattomasti. Jossakin vaiheessa Ukkelia toki alkoi nälättämään ja väsyttämään, mutta kaiken kaikkiaan hän jaksoi - ikäisekseen - kuvaussession erinomaisesti.
Kuva: Laura Paananen

Kuvauksista saatua pukua käytimme pitkään. Itse olin tutustunut Beibamboon vaatteisiin työpaikkani kautta, joten tiesin heillä olevan vaatteita, jotka soveltuvat erityisesti keskosille sairaalakäyttöön. Pukemista helpottavat kiinnitysratkaisut, materiaalivalinnat sekä vaatteiden käyttäjän herkkää ihoa huomioivat ratkaisut (esim. laput ulkona ) ovat mitä parhaimmat sairaalavaatteeksi.

Mutta Beibamboon vaatteet eivät ole ainoastaan sairaalakäyttöön, vaan sopivat oivasti kotikäyttöön. Ukkelin ollessa pieni meillä oli mallikeikasta saadun vauvankietaisubodyn ja housujen lisäksi vauvan unipussi. Minua harmitti hirveänä, kun Ukkeli kasvoi unipussista yli (koot 70 cm asti), koska unipussi oli ollut todella kätevä korvaten yöpuvun eikä tarvinnut huolehtia,että jos peitto karkasi yöllä lapsen päältä.

Onneksi isommille vauvoille unipussin jälkeen löytyy vetoketjupyjama. Vetoketjupyjamaa emme koskaan käyttäneet vaikka kokoa puvussa on 90 senttimeteriin asti. Sen sijaan käyttöön saatiin tänä kesänä lyhyt lahkeisen potkupuvun eli rompersuitin. Meidän jannulle mahtui se vielä mainiosti vaikka kolme vuotta alkoi olemaan mittarissa. (Rompersuit myös näkyvissä kuvissa).

Beibamboon kuvaus oli hauska kokemus. Kuvauksen kuvat löytyi myöhemmin Norwegian yhtiön Beibamboosta kertovasta artikkelista. Meidän herneenpalko löytyy Beibamboon perustajan Nina Ignatiuksen päänvierestä. Vitsi kun toinen oli silloin pikkuinen.
Kuva: Laura Paananen

Kuvaukset ja ensimmäiset viikot lapsen kanssa oli ilmiselvästi hieman sumuista aikaa, koska myöhemmin sattui hassu tapaus. Beibamboon Facebook sivuilla oli joulutoivotus. Katsoin pitkään kuvan lasta, että "aikun söpö vauva". Hetki siis meni ennen kuin tajusin, että tämä söpöläinen oli meidän Ukkeli. Laura Paananen oli  ikuistanut olkapäälleni nukahtaneet pikkumiehen.

Miksi sitten alkujaan halusin Ukkelin kuvauksiin mukaan? Tuotteen takia. Beibamboon tuotteet on korkealaatuisia luonnonmateriaaleista valmistettuja vaatteita, jotka on valmistettu lapsen ehdoilla. Laput ei hinkkaa niskaan, koska sisäpuolella ei ole yhtään lappua. Vaatteet saa päälle ilman, että lasta tarvitsee nostella, käännellä ja väännellä. Ja onhan kyseessä myös suomalainen design.

Linkki Norwegianin joulukuun 2015 nettilehteen, jos haluat lukea artikkelin kokonaan.
Tästä Beibamboon verkkokauppaan
Beibamboon Fcebook sivuilta näet uusimmat uutiset


-----------
Edit 31.10. Otsikon kirjoitusvirhe korjattu. Muokattu tekstiä ja lisätty tieto rompersuit:sta.

4 kommenttia:

  1. Voi miten suloisia pieniä <3
    Olen nähnyt näitä mutta meillä ei ole ollut onassa käytössä ollenkaan. Näyttävät ja kuulostavat kyllä vallan mainioilta. 🙏🏼

    VastaaPoista
  2. Varmasti hauska kokemus kummallekin tuo mallina oleminen, ja muistoksi jää ihania kuvia :-)

    VastaaPoista
  3. Heh, voin kuvitella sen häslingin, mitä pienten mallikuvauksista koituu. Kadehdin niitä ammattilaisia, jotka siinä onnistuvat:) Meilläkin unipussi oli pitkään must-juttu. Sitten tyttö kasvoi yli ja se alkoi tulla ahdistavaksi hänelle. Nykyään käytämme yhtä isoa pussia vain matkustaessa lentokoneessa, jolloin unipussi auttaa pientä olla kolhimatta itseään koneen teräviin juttuihin potkiessaan tms.;)

    VastaaPoista
  4. Onpa hienoja! Arvostan kyllä, onkohan nämä vegaanisia?

    VastaaPoista

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!