keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Kolmevuotissynttärit Muumiteemalla

Viikonloppuna juhlittiin Ukkelin kolmevuotissynttäreitä Muumiteemalla.









Koristelussa käytetyt viirinauhat askarreltiin yhdessä Ukkelin kanssa ja tarjoilut oli itse tehty tai kaupasta valmiina ostettu.

Ajankohta:

Sunnuntaina klo 10-13 (Vieraat lähtivät noin kello 12)

Tarjoilut:

Synttärikakku: Sitruunainen juustokakku, johon väriä elintarvikevärillä. Päällimmäinen kerros: Hyydytetty värjätty päärynämehu sekä hyydytetty toffeevanukas + keksin muruja

Popcornit: Mikropopkorneja kuppikakkumuoteissa. Punavalkoraitaisten kuppien ansiosta popparit oli Muumimammanessupopkorneja. 20 kuppiin meni poppareita yksi mikropussi.

Ruisnapit: Ruisnappien täytteenä poro- ja sienitäyte Kinuskissan ruissipsi ohjeella. Sienitäytettä maustoin vielä hieman sitruunalla ja sitruunapippurilla.

Piparit: Vaaleasta valmispiparitaikinasta leivottu yhdessä Ukkelin kanssa. Muumimuoteista käytössä Muumipeikko, Pikku Myy ja Hattivatti

Keksit: Kaupan Muumi- ja Carneval keksejä. "Lisätäkseni" tarjoilua keksit tarjoiltiin useammassa astiassa ( kaksi astiaa per keksilaji)

Vaahtokarkit: Vaahtokarkit tarjoiltiin coctailtikkujen nokasta. Vaahtokarkkikimput osa pöytäkoristelua

Hedelmämäki: Mustikoita, viinirypäleitä ja piparkakkumuotilla muotoillut vesimelonipalat (Muumipeikko ja Hattivatti). Hedelmät tarjoiltiin coctailtikuista.

Tikkarit: Muumitikkareita tarjoiltuna useammasta pikkuastiasta.

Juomat: Pillimehuja, kahvia ja teetä.

Pöydässä oli liina ja yhdessä kipossa höyheniä. Loput pöydän koristelut syntyi vieraiden tuomista lahjoista, jotka otettiin vasta illalla kaikessa rauhassa leikkeihin mukaan.

Ruokailu 

Muumisynttäreiden tyyliin sopien herkuttelu tapahtui piknikillä olohuoneen lattialla. Aikuiset sai istua tuolleissa (halutessaan), mutta lapsille oli varattu paras paikka eli piknikhuopa.

Lautaset oli grillilautanen nimellä olevia kertakäyttölautasia ja muistuttivat syviä lautasia, mutta olivat neliskanttisia. Lautaselle mahtui erinomaisesti kakunsiivu, popcornikippo sekä keksit ja hedelmät. Coctailtikuille lapsille annettiin roskislautanen ja itse en ainakaan löytänyt juhlien jälkeen ylimääräisiä tikkuja mistään. Muutenkin juhlat olivat erittäin siistit eikä esim. mehuja tarvinnut luututa lattialta.

Mielestäni järjestelyt onnistui hyvin siihen  mitä alunperin suunnittelin. Mitään ohjattua ohjelmaa ei synttärillä ollut ja hyvin pärjättiin ilman. Synttärisuunnittelupostauksen kommenteissa annettiin vinkiksi Muumimusiikki ja sellainen soittolista tehtiinkin, mutta arvatkaas muistettiinko laittaa soimaan? Hyvin pärjäsi ilman Muumahumppaakin.

Juhlat oli niin kivat, ja jotekin vaivattomat, että hieman aloin miettimään, että mitkä voisi olla seuraavat pippalot :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!