perjantai 6. huhtikuuta 2018

Terra Creta - Luomutuotteita KreetaltaYhteistyö: Hyvinvoinnin tavaratalo

Yhteistyössä Hyvinvoinnin tavaratalon kanssa pääsin tutustumaan Terra Creta oliiviöljyihin sekä balsamiviinietikoihin. Tähän astisen käyttökokemuksen perusteella tulen jatkossakin käyttämään tuotteita.

Terra Creta tuotteet tulevat Kreetalta ja luomutuotteet ovat 100%:sti tuotettu luomuviljellyistä aineosista. Oliiviöljyt valmistetaan Länsi-Kreetan vuoriston rinteillä viljellyistä Koroneiki-oliiveista. Käsin kerätty sato puristetaan öljyksi kylmäerotteu menetelmällä.

Balsamiviinietikat on tuotettu rypäleistä käyttämällä tammitynnyreissä vähintään 10 kuukautta.

Tuotteista eniten käyttämäni on ollut Terra Creta Luomu Extra Neitsytoliiviöljy Spray. Tässä tuotteessa yhdistyy hyvän makuin oliiviöljy ilman jälkikarvasteluja sekä kätevä spraypullo. Spray helpottaa annostelua ja sitä on helppo suihkia salaatteihin kuin pirtelön sekaan. Ainoa mikä tuotteessa mietitytti on takatarran ravinnearvot. Tarran mukaan 1 suihkaisu on 1 kcal. Sadassa millilitrassa (eli desissä) öljyä on kuitenkin 828 kcal verran. En onnistunut löytämään tietoa paljonko yksi suihkaisu on, mutta vahvasti epäilen kalorimäärä/suihkaisu oikeellisuutta.

Toinen lempparini on myös öljy eli Terra Creta Extra neitsytoliiviöljy Tämäkin öljy on kylmäpuristettu luomu oliiveista, mutta pullo on 500 ml ja ei sisällä spray ominaisuutta. Käteen hyvin istuvaa pulloa on käytetty meillä ahkerasti ruoanlaittoon. Öljyn ehdottomasti paras ominaisuus on maku.

Sain kokeiluun myös Terra Creta Luomu Tumma Balsamiviinietikka ja Terra Creta Luomu Balsamiviinietikka. Valitettavasti vaaleammasta balsamiviinietikasta minulla ei ole antaa makuarviota, koska sitä en ole vielä saanut testattua. Tummaa olen sen verran salaatin päälle laittanut,että maku on mukavan makea ja koostumus juoksevaa, mutta paksua. Ei siis liian siirappista, mutta ei myöskään niin juoksevaa, että sitä holahtaa puoli pulloa kerralla. Onneksi noissa on vielä kolme vuotta käyttöaikaa jäljellä, joten eiköhän nuo tule johonkin käytettyä.

Mielestäni laatu-hintasuhde tuotteissa on kohdillaan ja ainakin itse tulen jatkossa ostamaan Terra Cretan öljyjä. Etenkin sumutepullosta on tullut perheemme suosikki. Miehenikin kehui sprayta käteväksi vaikka hän harvoin tällaisiin asioihin kiinnittää huomiota.


2 kommenttia:

  1. Enpäs tiennytkään, että Terra Cretaa saa Suomesta! Asun Kreetalla vain muutaman kilometrin päässä Terra Cretan tehtaasta ja monesti ostetaan heidän oliiviöljyä. Se on niin hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katselin Terra Cretan kotisivuja ja vaikutti paikalta, jossa itsekin haluaisin käydä tutustumassa. Tuotevalikoimakin oli hiukkasen laajempi :) Itse en ollut aiemmin näistä kuullut ja alkujaan juuri tuo spraypullo kiinnosti. Kuten jo tekstissä mainitsin, aion jatkaa käyttöä tuonkin pullon jälkeen, koska se on hyvää!

      Poista

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!