sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Pekka Töpöhäntä - näyttely Päivälehden museossaPäivälehden museossa (Ludviginkatu 2-4, Helsinki) aukesi puolivuotta avoinna oleva Pekka Töpöhäntä -näyttely.

Näyttelyn avajaisia vietettiin sunnuntaina ja mekin kävimme käväisimme katsomassa avajaishulinaa. Hulina on oikea kuvaamaan sitä pienten jalkojen tassuttelua ja tilassa vallalla ollutta hyörinää, joka museolla oli läsnä heti yhdentoista jälkeen. Pekka valmiina lähtöön Mehun ja ilmapallon lisäksi tarjolla oli Laajasalon huvilateatterin esittämiä Pekka Töpöhäntä - katkelmia. Ainakin ensimmäisen näytöksen kohdalla väenpaljous taisi antaa omaa haastetta esitykseen. Annoimme Ukkelin mennä istumaan muiden lasten kanssa, koska lapsillehan nämä avajaiset oli tarkoitettu. Mies jäi takariviin muiden vanhempien kanssa ja itse lähdin väljimmille vesille. Tosin valitsin väärän paikan, kun esitys vaihtoi sijaintia ja huomasin olevani kaiken keskellä. 

Lapset saivat ottaa mukaan avajaisiin oman kissalelun ja Ukkelilla oli ihka-aito Pekka Töpöhäntä joka ostettiin aikoinaan hänelle Tukholmasta. Pekka, kuten kirjoissakin, on ehtinyt moniin seikkailuihin - Pekka Berliinissä voisi olla uusi teos olemassa olevien lisäksi. Museolla Ukkeli tosin ilmoitti, että olisi halunut ottaa mukaan toisen kissan.


Pekka ja Mauri Mäyräkoira painaa lehteä museon alakerrassa
(Jaakko Tammi ja Markku Arokanto - Laajasalon huvilateatteri)


Pekka ja Monni (Jani Nikulainen - Laajasalon huvilateatteri)

Pekka Töpöhäntä tarinat on ollut Ukkelin elämässä ensimmäisestä kotona olopäivästä lähtien. Luin hänelle iltasadun jo ensimmäisenä iltana ja ensimmäisen viikon kirja olikin juuri Pekka Töpöhäntä. Itse muistan Pekan omasta lapsuudesta ja etenkin piiroselokuvat tuli katsottua erittäin monta kertaa läpi. Tänä vuonna tulee ensimmäisen Pekka tarinan julkaisusta 80 vuotta, joten Pekan tarinat ovat kestäneet hyvin aikaa (vaikka toki niitäkin on nykyaikaistettu uusien painoksien myötä).

Koska avajaispäivä oli yhtä hulinaa - tämähän oli arvattavissa - tulemme käymään kesän aikana näyttelyssä paremmalla ajalla.  

Itselläni Päivälehden museo oli jäänyt kokematta, vaikka siellä on ollut esillä monia mielenkiintoisia näyttelyitä perusnäyttelyn lisäksi. Sijainniltaan museo on erinomaisella paikalla ja lämpimästi suosittelen kesälomalaisiakin tutustumaan museoon. Näyttely on avoinna syyskuun puoleen väliin asti ja on päivittäin avoinna kello 11 - 17. Aikuisillekin Päivälehden museo antaa katsottavaa, näytti siellä olevan oma K18 osiokin. Mitä tuo materiaali sisältää jää selvitettäväsi seuraavaan kertaan (avainta, kun en tiskiltä jaksanut noutaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!