sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Lentokoneiden katselupaikat pääkaupunkiseudullaOletko koskaan käynyt katsomassa lasten kanssa lentokoneita lentokentän lähellä? Hommaa varten ei tarvitse olla mikään asiaan vihkiytynyt lentokonebongari vaan laskeutuvia ja lähteviä koneita on kiva katsella ihan piknik- ja ajantappo meiningillä.

Kokosin parit vinkit missä pääkaupunkiseudulla voi päästä koneita näkemään niin, että lapsetkin viihtyy.

Helsinki-Vantaan lentokentän näköalaterassi


Helsinki-Vantaan lentokentällä sijaitsee erillinen näköalaterassi, mistä pääsee katsomaan hyvinkin läheltä lähteviä ja nousevia koneita.

Näköalaterassi sijaitsee Terminaali 2:n vieressä, (Lentäjäntie 1, C-porras,  6 krs.). Terassi on avoinna joka päivä klo 7 -22. Terassilla ei ole erillistä ravintolaa tai baaria, joten omat evät ovat sallittuja. Pientä naposteltavaa ja juotavaa voi ostaa myös automaatista.

Retkivinkki: Junalla lentokentälle, eväät Alepasta ja terassille ihastelemaan koneita. Isomman nälän yllättäessa lentokentän ravintolat auttavat. Usko tai älä, saat päivän kulumaan lentokentällä vaikka et olisi matkaan lähdössäkään.

Sammonmäki

Tuusulanväylän lähellä sijaitsevilta kalliolta on suora näköyhteys kiitotie 1:lle. Auton voi jättää Puusepäntielle (Puusepäntie 11) ja nousta ylös kalliolle. Ensimmäisen nousun jälkeen kannattaa jatkaa matkaa polkua pitkin jolloin pääsee isommalle kalliolle alueelle. Paikka on lentokonebongareiden suosiossa, sekä muiden satunnaisten retkeilijöiden. Valitettavasti kaikki retkeilijät ei muista perussääntöä: Minkä jaksat kantaa paikalle, jaksat kantaa myös pois. Kalliolla on valitettavasti rikottu pulloja (lasisiruja  maassa) ja roskiksia ei ole.

Aina koneet ei tätä kautta laskeudu, joten kannattaa tarkkailla tilannetta FlightRadar -applikaation kautta. Pään päältä laskeutuva kone on kokemus ja voi hämmentää ensikertalaisen - kokeilun arvoinen kokemus siis. Lentokentälle on kallioilta sen verra matkaa, että lasten kanssa uskaltaa valita tämän retkeilykohteeksi.

 

Malmin lentokenttä

Malmin lentokenttä on yleisilmailun kansainvälinen lentokenttä Helsingissä. Lentokentällä sijaitsee lounasravinolta ja lentokenttää kiertää lenkkipolku. Lentokentän ympäristöstä voi bongata pienkoneita sekä helikoptereita. Malmilla järjestetään tapahtumia ja niistä löytyy lisätietoja lentokentän omalta sivulta.

Suomen ilmailumuseo

Lentokoneiden katselusta puhuessa ei voi unohtaa Suomen ilmailumuseota Vantaan Aviapoliksessa eli aivan lentokentän kupeessa. Näyttelyn lisäksi museo järjestää tapahtumia kuten esim. Lasten Päivän Ilmailumuseossa
Suomen ilmalumuseo (Karhumäentie 12, Vantaa) on auki päivittäin (pois lukien juhlapyhät). Liput alk. 7 euroa, alle 7-vuotiaille museo on maksuton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!