keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

ICL -linssileikkaus - 3 kk myöhemmin kokemuksia silmäleikkauksesta

Huhtikuun alussa pääsin eroon laseista. Leikkauksesta voi lukea enemmän postauksestani Näkökohtia ICL-linssileikkauksesta ja leikkauksen jälkeen , josta löytyy myös linkit aiempiin leikkausta edeltäviin postauksiin.


Kolme kuukautta myöhemmin on varmaan hyvä kertoa, että mitä leikkauksen jälkeen tapahtunut ja onko kaikki edelleen yhtä hyvin, kuin edellisen postauksen aikaan.

Kaikki on hyvin

Noin kuukausi leikkauksesta oli kontrollikäynti. Alustavasti oli varoitettu, että mahdollisesti mustuaisia laajentavia tippoja laitetaan. Niiltä vältyin ja kaikki näytti muutenkin hyvältä. Lääkäri kehui, että silmät on parantunut hyvin. Kontorillikäynnillä lääkäri kirjoitti Trafille todistuksen, että näen ilman laseja. Tämä merkintähän löytyy ajokortista, joten tulevaisuutta ajatellen asia on hyä päivittää. Silmätippoja suositteli käyttämään tarvittaessa. 

Tapaamisen aikana selvisi myös, että normaalisti näkevätä ihmiset (= he jotka ei tarvitse laseja) eivät oikeasti näe senttien päähän silmistä. Tätä kykyä kaipaan lasillisesta elämästä.

Ajokorttia varten tuli poliisilta kryptinen lausekirjelmä, jossa osoite oli käsinkirjoitettu.  Sen verran sitä tulkitsin, että lääkärinlausunto oli riittänyt eikä tätä käynyt kukaan kiistämään tai lisätutkinnalle ei ollut aihetta eli kortista voidaan poistaa merkintä silmälasien käyttämisestä ajonaikana. Toistaiseksi kortin tilaus on viivästynyt. Trafin sivuilta kortin saisi tilattua edulliseen 20 € hintaan, mutta saamattomuuttaani en sitä ole vielä tehnyt.

Seuraava kontrolli on vuoden päästä ellei akuuttia tarvetta silmälääkärille ennen sitä ilmene.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!