torstai 16. marraskuuta 2017

Jouluna TallinnassaJoko teillä on jouluvalmistelut aloitettu? Kiireisestä syksystä huolimatta me ehdittiin lyödä joulusuunnitelmat lukkoon jo syyskuussa. Ja se päätös on auttanutkin jaksamaan...

Perinteisesti olemme kokoontuneet joulunviettoon vanhempieni luokse. Kun Ukkeli ei ollut vielä syntynyt vietin jouluaaton kotonani ja mieheni kotonaan. Ollaan kumpikin samalta paikkakunnalta kotoisin niin tämä järjestely oli ihan tuskaton.

2015 suhasimme aattona kummankin mummolan väliä. Jouduinpa syöttämään Ukkelin hautausmaan parkissa, kun lähtötohinassa tällainen pieni yksityiskohta unohtui tuoreelta äidiltä. Halusin nähdä hautausmaan kynttilämeren ja ruokaitku oli helpoin tyydyttää siinä samalla. Pakkasta taisi olla, mutta onneksi autossa toimi lämmitys.

Viime vuonna vietettiin joulu ensimmäistä kertaa Helsingissä oman perheen voimin. Eihän se ihan sama ollut, mutta toisaalta hyvin rentouttavaa.

Äitini oli jo monta vuotta ehdottanut, että jos jätettäisiin joulujärjestelyt vähemmälle (ei laitettaisi joulua lainkaan tai jotain sinne päin) ja mentäisiin jouluksi vaikka Lappiin. Ehdotus ei ottanut tuulta purjeisiin ennen kuin  tänä vuonna tuuli kääntyi. 

Taisi olla juhannus, kun keskustelut joulusta Tallinnassa heräsi ja kun kesä kääntyi syksyyn varasimme joulumatkan Tallinnaan. Valitettavasti koko konkkaronkka ei mukaan lähde, koska isosiskoni perheessä oli äänestys kallistunut kotijouluksi. Toisinaan demokratia sucks.

Tänä vuonna joulu vietetään siis Tallinnassa. Kun koulu, muutto yms. kiireet oli pahimmillaan ajatus valmiista joulupöydästä kyllä auttoi jaksamaan.

Kun nyt on koulukiireetkin voiton puolella (kurssit suoritettu, raportit palautettu ja opinnäytetyö hyväksymiskierroksella!!!), olen jaksanut ruveta miettimään lahjoja. Lahjojen miettiminen on hauskaa, mutta vielä enemmän odotan lahjojen paketointia! Tänä vuonna ajattelin ostaa insporaation lähteeksi Kaikki Paketissa -blogilta ilmestyneen kirjan. Se tosin vielä odottaa minua kaupassa, mutta jospa ehdin sinne vielä ennen joulua.

Mitenkä on, joko odotat joulua ja miten sitä ajattelit viettää? Kuvituskuvina vuoden 2014 (muistaakseni se oli tuo vuosi) Winter Wonderland joulusää Pohjois-Savossa. Iskeekö talvinen maisema jouluisentikarin rintaan vai kääntääkö veistä haavassa?

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Koko joulun seutu oli silloin aivan erityisen upea maisemien osalta.

   Poista
 2. Kauniit kuvat ja maisemat todella sopii tälle joulu ihmuselle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joka vuosi ei pääse samanlaisista maisemista nauttimaan. Jospa tänä vuonna olisi jälleen mahdollisuus :)

   Poista

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!