torstai 30. marraskuuta 2017

Pipsa-possun pikainen kana-artisokansydän pasta
Jälleen kerran oltiin ikuisten kysymysten äärellä eli mitä tänään syödään? Mielelläni teen itse ruoan ja yleensä tulee mietittyä valmiiksi mitä milloinkin syödään, mutta aina välistä tulee niitä päiviä jolloin ei sitä valmista suunnitelmaa olekaan (kun äiti vaan ei aina jaksa). Silloin tulee sovellettua sitä mitä kaapista löytyy.

Tällä kertaa kaapista löytyi kanasuikaleita ja pari pastapussin loppua. Tähän reseptiin nimen sain matkalta ostetuista Pipsa-possu kuviopastasta, jota löytyi vajaa pussi ja jonka keittoaika oli sama kuin toisella jämäpussilla. Pussit yhteen ja kypsymään.

Kanasuikaleita paistaessa kehittelin reseptiä. Mukaan löytyi keittiöni perustarvikkeet sipuli ja valkosipuli. Halusin pastaan jotakin öljyisempää ja muistin ostaneeni purkin artisokansydämiä. Ne tosin olin tarkoitettu alkujaan salaatin sekaan, mutta onneksi uuden purkin voi ostaa lähikaupasta.

Tämä pastaruoka valmistui nopeasti ja meillä tätä söi koko perhe. Ukkeli tosin jätti artisokat maistamatta, mutta Pipsa-possu kuvio pasta kyllä maistui. Annoksesta tuli sen verran riittävä, että sitä lämmitti vielä seuraavankin päivänä. Uudelleen lämmitettynä makuelämys ei ollut aivan yhtä hyvä.

Tarvitset:
Kanasuikaleita (maustamaton)
öljyä paistamiseen
Sipuli
Pari valkosipulin kynttä
Pastaa
Artisokansydämiä mausteöljyssä

Valmistusohje:
Laita pasta kiehumaan valmistusohjeen mukaiseksi ajaksi.
Paista kana tilkassa öljyä. Lisää paistuneiden suikaleiden sekaan kuutioitu sipuli ja murskattu valkosipuli. Mausta mielesi mukaan. (Itse laitoin Provenssen mausteseosta).

Kaada kypsästä pastasta vesi pois. Lisää joukkoon kanat ja sipulit. Kaada sekaan artisokansydämet mausteöljyineen. Sekoit. Tarjoile. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!