perjantai 24. marraskuuta 2017

Black Friday ja Lapsi mukaan töihin -päivä


Jätän tekstin pelkkään otsikkoon, koska tuo yhdistelmä on jo ajatuksena tarpeeksi viihteellinen. Kaupan myyjät tuo lapset töihin uutena kaupan riemufestaripäivänä. Koska lapsityövoiman käyttö on laitonta, ei siitä voi tulla kuin sanomista.

Noh, avataan vielä sen verran, että lapsi mukaan töihin on ideana hieno. Lapsen on hyvä nähdä mitä äidit ja isät siellä töissä päivisin tekee. Samalla opitaan arvostamaan työntekoa. Päivästä ja mukaan lähteneistä yrityksistä voi lukea lisää Lapsi mukaan töihin -päivän verkkosivulta. Yritys jossa työskentelen ei löytynyt osallistuneiden joukosta (lista on piiitkä, joten voi olla, että en vaan huomannut), mutta toisaalta mielelläni Ukkelin hoitoon myös vien. Hiukan isompana tällainen päivä voi antaa enemmän ymmärrystä, kun tarjota kaksi vuotiaalle uuden ympäristön leikkimiseen (ja häiritä kaikkien muiden työntekoa)

Black Friday on taas ihan mielikuvituksen puutetta, jonka markkinoijat ovat valjastaneet omiin tarkoituksiin. Mutta miksipä ei kylmässä pohjoisessa tehtäisi asioita samoin, kun suuressa ja upeassa Amerikassa. Kun oma mielikuvitus ei riitä onkin hyvä hyödyntää hyväksi havaittua kulutushysteriaa. Eilen joku yritys oli nostanut esille myös kiitospäivän, mutta eiköhän se ole jo liioittelua. Ymmärtääkseni Yhdysvaltojen alkuperäiskansoilla ja siirtolaisilla ei pitäisi olla kovin paljon yhteistä ja eikös heihin kiitospäivän vietto myös liity (joo, joo, kyllä sinne suomalaisiakin aikoinaan on lähtenyt, mutta ymmärrät mitä tarkoitan)

Olihan verottajakin niin fiksu, että antoi veronpalautukset ennen huomista? Itsellenihän tuli mätkyjä, joten ei hajuakaan milloin palautuksista olisi voinut nauttia.

Tästäkin paatoksesta huolimatta erinomaista viikonloppua!


2 kommenttia:

 1. Tsekkasin ihan mielenkiinnosta, kuinka moni bloggaaja on nostanut blackfridayn esille täällä ja eihän niitä ihan valtavasti ole. Hyvä, että joku sentään! Itseäni korpeaa melko tavalla tämä musta maailmanlopunhyörinä ja kirjoitinkin siitä vuosi takaperin blogiini. Tsekkaa jos joudat. Vähäkulutuksellista viikonloppua!

  http://juhaniteras.blogspot.fi/2016/11/ostaako-vaiko-eiko-ostaa-musta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että en ole ainoa joll Black Friday on punainen vaate. Nyt Cyber Mondayna ihmettelen, että eikö mainostajat ole tätä vielä tajunneet vai imaisiko Black Friday (viikko!!!) markkinointibudjetin mustaanaukkoon. Kävin yllä itsekin kaupassa perjantaina, mutta lähti vain normaalihintaisia etukäteen mietittyjä tuotteita.

   Poista

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!