maanantai 27. marraskuuta 2017

Kun meidän perhe joulukadun avajaisista myöhästyi


Tämän piti olla lämminhenkinen postaus Helsingin joulukadun avajaisista. Kuvissa näkyisi kuinka joulupukki saapuu ratikalla Senaatintorille, Muumit tanssisivat pienimpien iloksi ja joulukulkueessa näkyisi hevosia ja koiria. Ja tietenkin hetki ennen valojen syttymistä, kun ihmiset jännittyneenä tienvarressa odottavat sitä hetkeä..

Noh, tällaista kuvausta ei nyt ole luvassa, koska emme ehtineet joulukadun avajaisiin.

Tuskinpa ollaan ensimmäiset vanhemmat, joiden hieno aikataulu menee mönkään jonkin pienen asian vuoksi esim. lähdön hetken kakkelin (johtuu varmasti lämmöstä, jonka ulkovaatteet aiheuttaa). Meidän aikataulut sotki päiväunet. Tai oikeastaan pienen pienet tirsat.

Ukkeli nukkuu päivisin yhdet unet ja yleensä ne on pituudeltaan 1,5 - 2 tuntia. Olemme oppineet, että jos Ukkeli nukahtaa ennen päiväunia vaunuihin tai autoon hän saa jo parin minuutin torkuilla siirrettyä päiväuniajan aloitusta.

Sunnuntaiaamuna kävimme kirpputorilla ja kokeilussa meillä oli rattaiden lämpöpussi. Koska taivas antoi vaihteeksi lunta, tuntui lisäsuoja hyvältä idealta. Lämpöpussi oli liiankin hyvä, koska niinhän se Ukkeli ehti vaunuihin nukahtaa kotimatkalla. Torkut kesti hetken, jonka jälkeen pidettiin lapsukaista hereillä.

Päiväunen aikaan Nukku-matti antoi odotuttaa lapsukaista, mutta lopulta, pienen kahden keskisen keskustelun jälkenn, Ukkeli laski pää tyynyytn ja unikin tuli lopulta yhden aikaan. Ukkeli nukkui nätisti kolmeen ja vasta neljältä päästiin liikenteeseen. Tässä vaiheessa oli Nipsu ja Hemuli tanssinsa tanssinut, joulupukki valot sytyttänyt ja kulkue lähtenyt liikkeelle.

Kun lopulta pääsimme keskustaan asti, oli bileet ohi, Muumimamma pakannut laukkunsa ja joulupukki komentanut porot takaisin kohti Korvatunturia. Siellä asti kun oltiin, päätimme käydä vielä katsomassa miltä Senaatintorilla näyttää. Vaellimme Aleksanterinkatua vastavirtaan, haimme Pizzariumista parit pizzapalat matkaan ja nautimme eväät Senaatintorilla joulukuusta ihaillen.

Jos Senaatintorilla oli ollut jotain aktiviteettia aiemmin ei sitä enää ollut. Muutama muukin joulukuusen katsoja paikalla oli, mutta ainoa joulupukki oli myymäläkojusta ulos kurkisteleva joulupukki-ilmapallo. Paluumatkalla unohtui tarkistaa Stockmannin jouluikkunakin, mutta jospa sen vielä ehtii käydä Ukkelille näyttämässä.

Ehkä ensi vuonna voin tarjota omakohtaisen kokemuksen joulukadun avajaisista, jotka ylittävät joka vuosi myös uutiskynnyksen. Se että emme ehtineet mukaan, ei harmita, koska loppupelissä suurin osa suomalaisista ei koskaan pääse Helsingin joulukadun avajaisiin ja tuskinpa sen vuoksi meneetävät yöunensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!