torstai 17. elokuuta 2017

Sadepäivän leikit - voiko sateeseen sulaa?


Sateen ropina sadetakin huppuun. Märät heinänkorret kumpparien ympärillä. Hapekas ilma keskellä metsää. Kastuneiden kivien ihastelua ja puron tekoja. Sitä on meidän sadepäiväleikit.

Ehkä joku päivä. Vaaleanpunaisissa höttöunelmissani. 

Minusta on tullut hattaraa, sokeria joka sulaa sateessa. En ole kykeneväinen ulkoiluun sadesäällä.

Sade kastelee. Kun kastuu tulee kylmä ja kuka nyt kylmissään haluaa olla? Sadetakki ei hengitä. Kun tuntee paikallaan seistessä hien valuvan pitkin selkää pitkähihaisen paidan alla ei sekään mieltä ylennä. 

Vai onko minulla vain väärät varusteet, koska sade ei lapsia haittaa. Toisaalta lapset menee järveenkin, johon en varpaallakaan koskisi tai ui keväällä sadevesikorvossa ennen kuin lumet on edes sulanut. Tai niin minä aikoinaan tein.

Mutta missä vaiheessa minusta tuli mukavuuden haluinen?

Poikani ensimmäisenä päiväkotiharjoittelupäivänä (<-Onko tuo muka yhdyssana?!!) satoi Helsingissä vähemmän kuin edellisenä päivän, mutta silti vettä tuli paljon. Sen tunnin mitä hän päiväkodilla oli, viettivät he ajan ulkona kaatosateessa. Puettuna kumppareihin, kurahaalareihin ja sadetakkiin Ukkeli sai ensikosketuksen sadeleikkeihin. Rapaisena, hiekkaa suupielistä valuen (sitä on ennenkin syöty, mutta maistuu edelleen) ei hän kertaakaan valittanut kuumuutta, kylmää tai märkää. Hänellä oli hauskaa!

Ukkelilta on jäänyt sadepäiväleikit ulkona kokematta, koska olen sadepäivisin keskittänyt aktiviteettimme sisätiloihin. Jos hermo ei kestä aika ei kulu kotona, voi lähteä käymään esim. Sisäleikkipuistossa, joita ainakin pääkaupunkiseudulla on useampi.

Olen suosinut tähän asti ilmaisia kohteita, kuten kirjasto ja kaupat, mutta pikku hiljaa taaperon mielenkiinto ei riitä vaunuissa istumiseen vaan tuolloin tarvitaan ääntä ja actionia. Olemme joskus ajaneet lähijunalla lentokentälle ja katsoneet mitä sieltä löytyy. Jos ilma on kirkastunut, on voinut mennä kattotasanteelle katsomaan lentokoneita.

Odotamme vielä tulevia sadepäiviä, jotta pääsemme kokemaan sadepäivän leikkejä. Kunhan Ukkeli tuosta vielä kasvaa on meillä edessä varmasti monta mukavaa leikkihetkeä. Silloin me myös menemme metsään haistelemaan hapekasta ilmaa, koska se tuoksuu aivan erityiseltä.

Mitkä on sinut vinkit sadepäivälle, jotta osaan varautua paremmin tulevaan?

Tämä postaus on Mammalandian yhteistyöpostaus, jossa joka kuukausi Mammalandian bloggaajat kirjoittaa yhdestä yhteisestä aiheesta.
Mammalandian sivulta löydät kaikki yhteistyöpostaukset.

Tässä linkit tämän vuoden aiempiin yhteistyöpostauksiini:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!