torstai 8. marraskuuta 2018

Rakas joulupukki... lahjatoivelista


Rakas joulupukki, tänä vuonna olen ollut erittäin kiltti. Jos ikkunan takana vakoilleet tontut ovat muuta kertoneet, he valehtelevat. Fake news.

Poikani lahjatoivelistalle löytyi lähes kaikki mahdollinen Lasten suuri lelukirjasta. Voin tästä syyttää vain itseäni, koska kirjan hänelle annoin ja neuvoin vielä mitä kirjasta löytyy sekä miten mustekynällä voi merkitä ne lahjat, joita toivoo joulupukilta. Nyt kirjaa korista mustekynän viiva etusivulta viimeiselle sivulle asti.

Tiivistettynä joululahjalista näyttää tältä:
- Ryhmä Hau
- Hälytysajoneuvoja
- Ryhmä Hau
- Poliisitraktori
- Ambulanssi
- Paloauto
- Pikkuautoja
- Ryhmä Hau

Kirjan selailun keskellä jouduin pojalle kertomaan elämän tosiasoita, joihin kuului, että joulupukilla ei ole vara tuoda kaikka mitä toivoo ja etenkään Ryhmä Hau Sea Patroller alukseen joulupukilla ei ole mitään mahdollisuuksia. Vaihtoehtoisena rahoittajana lapsi ehdotti minua (mainittuaan ensin 3-vuotiaan kaverinsa), mutta valitettavasti äidilläkään ei ole mahdollisuutta toteuttaa tätä toivetta. 120 €:lla syöttää lasta säädyllisen ajan.

Muistan itse lapsena, että jouluna saatiin ne vuoden isoimmat ja kalliimmat lahjat, mutta epäilen, että tuon hintaista (markkoissakaan) lelua ei tainut eteeni ilmestyä. Ainakaan joka joulu. Nostalgia trippi tuli, kun tuosta samaisesta lelukirjasta bongasin My Little Ponyn, jollaisen itsekin olen saanut. Nykyään ne myydään Retro My Littel Pony nimellä. Retro ponit on vähän lyhyt jalkaisempia ja tuhdimpia kuin nykyponit, mutta niin on tainut yleinen pituuskeskiarvokin kohota vuosien saatossa, että suodaan nykyponeille solakammat sääret.

Itse toivon joka joulu paljon lahjoja, mutta niin tuo vain on, että ne ajat ovat menneet. Onneksi suvun nuorinta sentään muistetaan ja pääsen hänen siivellään avaamaan paketteja.

Vaikka lahjoja haluankin en tänäkään vuonna osaa nimetä mitä tarvitsen. Tähän mennessä lahjalistalla on uusi paistinpannu (kyllä, tähän on tultu ) sekä lahjakorttin retkeilyliikkeeseen. Taitaapa tulla tästäkin joulusta vähälahjanen (vaikka olen ollut kiltisti. Oikeasti.), mutta ehkä se on vain näitä iän tuomia huonoja puolia. Lahjatkin pitää ostaa itse itselleen.

Mutta rakas Joulupukki, jos satut lukemaan tämän postauksen, niin saat tuoda niitä lahjoja minulle. Kyllä minä sinuun vielä uskon vaikka monta feikkipukkia on oven takana käynytkin kolkuttelemassa vuosien mittaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!