keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Hilloa ja kuvatarroja eli joulukalenteri aikuiselleYhteistyössä: Ifolor 

Vaikka jouluun on vielä 3 kuukautta, on hyvä aika alkaa miettimään joulukalentereita. Aikahan nimittäin menee tunnetusti yllättävä nopeasti. Turhankin. Parin kuukauden päästä pitäisi olla jo joulukalenteri hankittuna tai, jos oikein panostan, askarreltuna.

Olen alkanut pyörittämään mielessäni ajatusta aikuisten hillojoulukalenterista. Onhan noita vaikka mitä jo olemassa (meikkiä, suklaata, olutta jne), mutta entä jos väsäisin mummoille ja ukeille oman hillokkalenterin?

Ajatukseni hillokalenterista on yksi purkki per päivä 1.-24. päivinä. Jouluna on sitten kiva syödä hilloa juuston, puuron tai keksin kanssa. Koska olemme menossa kotiseudulle joulun viettoon, saisin myös osani hilloista. Ainakin niin toivon.

Tänä vuonna tein ensimmäistä kertaa omenahilloa ja se tuntui niin helpolta, että mieleni on alkanut tarjoamaan hillovaihtoehtoja etenkin hedelmäosastolla liikkuessa. ”Haa, tuostakin voisi tehdä hilloa!”. Tähän mennessä olen harkinnut: Luumu, sitruuna, mustaherukka, mansikka, vadelma, persikka, viikuna, taateli, inkivääri, lime, ananas, päärynä jne. Helposti siis se 12 makua. Oikein jos pinnistelee, saa lukua suuremmaksi. Ja sitten tietenkin miksaukset omena-konjakki, omena-kaneli, omena-ananas.

Tämän lisäksi pitäisi saada pieniä purkkeja. Meillä on lastenruokapurkkielämä jo ohi, mutta eiköhän sitä joku tuttu löydy, jolta 48 purkkia saisi. Tai sitten täytyy syöksyä netin ihmeelliseen syöveriin ja kalastelemaan säästöpakkuksia 1,5 – 2 dl lasipurkeista.

Täytyy myöntää, että hillokalenterin idea ei lähtenyt hillosta vaan tarrakuvista. Ifolor:lle on tullut uutuustuotteena kuvatarrat ja nähdessäni sivuston esimerkit tarrojen käytöstä (sisusta, tuunaa, personoi) aloin miettimään mihin kuvatarroja voisi käyttää. Helkatti, eihän sitä valmiiseen pöytään voi mennä ja käyttää annettuja ehdotuksia – liian helppoa. Tarrat on mahdollista tilata millä kuvalla tahansa ja muotovaihtoehtoja on pyöreä tai suorakulmainen. Omaa silmääni helli juuri tuo pyöreä muoto. Pyöreitä saa tilattua 12 kpl arkeissa, joten jälleen olisi laskelmat kohdillaan: 12 X 2 = 24 = päivät jouluun. Jee.

Vaikka kalenteri on vielä aivan ajatusasteella, (odottakaa vaan, kohta on marraskuu ja mitään en ole saanut aikaiseksi!) testailin miten kuvien tilaaminen toimii. Olen ennenkin teettänyt Ifolorilla kuvia, kuvamukeja, kuvapalapelejä ja joulukortteja, joten periaate oli tuttu: valitse tuote, lataa kuvat koneeltasi, asettele, muokaa koot jne, tee tilaus. Ei ollut vaikeata. Noh, istunto pääsi vanhentumaan, kun piti käydä hoitamassa äidillisiä tehtäviä ja sain aloittaa alusta, mutta toinen kerta meni helposti alusta loppuun.

Kuvatarrat olisivat tietenkin lapsenlapsen kuvista ja koska haluan välttää lasipurkkien säilyttämisen hamaan loppuun asti, en tarroja liimaa korkkiin tai purkkiin vaan ajatukseni on askarrella joulukuusenpallonmalliset purkkiin laitettavat pahvilätkät, johon kuvan sitten liimaa. 24 kuvaa tulee kahdesta arkista ja kuvia kyllä löytyy. Teemana kuvissa voisi olla, vaikka vuosi 2018.

Mutta joo, katsotaan mitä tästä vielä syntyy.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä idealta 😁 pitääkin tutustua tohon Ifolorin kuvatarroihin, olisi tarkoitus hommata tarroja yritykselle 😁

  VastaaPoista
 2. Hauska idea tuollainen joulukalenteri :) Itse taidan tyytyä valmiiseen ja hieman erilaiseen sisältöön - jos nyt joskus saan päätettyä minkä haluan, olen yrittänytkin kalentereita koota blogiin ja tehdä sitten sitä kautta vertailua:
  https://blingershimmer.blogspot.com/2018/09/joulukalenterit-2018.html

  VastaaPoista
 3. Hauska idea! :) Aikuisten suklaakalenteri olis kans kiva. JOka päivä erilainen konvehti.

  VastaaPoista
 4. Vau, mitä ihailtavaa reippautta ja hauska idea:) Itse piirtäisin punaisella permanent-tussilla puolen metrin rastin seinään, jos saisin koskaan tehtyä edes yhtä hillopurkkista mistä tahansa hedelmästä tai marjasta;-D

  VastaaPoista

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!