sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Pehmot yökylässä Vallilan kirjastossa ja lintuja Ateneumissa


Putte-Possun nimipäivälaulussa lauletaan "oi jospa oisin saanut olla mukana". Samaa laulua voisi laulaa Vallilan kirjastossa perjantai-lauantai yönä vietetystä Pehmojen yöstä. Paikalle oli kokoontunut yli sata eri kokoista ja ikäistä pehmolelua vietämään aikaa yhdessä ja tutustumaan kirjaston palveluihin.

Meiltä yökylässä oli Lintu. Ukkeli teki arvontaa Kirahvin ja Linnun välillä, mutta lopulta Lintu pääsi osalllistumaan illan viettoon. Veimme Linnun kirjastolle illalla ja kun Ukkeli oli mennyt jo nukkumaan alkoi kirjaston Facebok tapahtumaan ilmestyä pehmojen illasta kuvia. Ja kyllä siellä näytti olevankin hauskaa! 

Kuva lähde: Vallilan kirjasto Pehmojen yö Facebook tapahtuma
Lauantaina-aamuna Ukkelin kanssa yökyläläisen mukaan. Saimme kuulla, että Lintu oli myös päässyt kuntoilemaan kahvakuulan kanssa.

Lintu pääsi jatkamaan seikkailua taidemuseoon, jossa lintuja löytyikin enemmän ja vähemmän. Kun menimme Ateneumiin oli Ateneuminkujalla esillä metso sekä Aku Ankka ja nämä kaksi olikin tavoitteena löytää museoretkeltämme.

Ateneumissa on esillä helmikuun loppupuolelle Veljet Von Wrightin kattava näyttely. Moni meistä tuntee Taistelevat metsot työn, mutta veljesten (Magnus, Wilhelm ja Ferdinand) tuotantoon kuuluu monia luonto- ja eläinaiheisia töitä, joita oli hyvä katsoa taaperon kanssa. Lopulta myös kaipaamamme metso löytyi.

Von Wrightin näyttelyn lisäksi Ateneumissa on tarjolla Ankkalinnasta lainaan saatuja Ankallisgallerian aarteita. Taideteokset ovat osa Suomen taiteen tarina-näyttelyä (2. kerros) ja nekin täytyy löytää. Toiseen kerrokseen saapuessa tosin Ukkeli alkoi olemaan aika finaalissa ja rauhattomuus ei sopinu museon ilmapiiriin. Kantohommiksihan se meni, mutta samalla päästiin katsomaan töitä hieman rauhallisemmein. Tässä vaiheessa kulttuurihommiin kirjastoyön jälkeen tykästynyt Lintu yritti jäädä nauttimaan Ateneumin tarjonnasta itsenäisesti. Onneksi valpas museovieras palautti linnun haltuumme.

Museossa pikkumiehen oli vaikea pitää näppejään erossa taideteoksista, seinistä, lasivitriineistä yms. joten, kun lopulta tuli lupa koskea hän piti huolen, että käsi pysyi luvallisessa esineessä. Tällaisia "saa koskea" -pisteitä löytyi Von Wrightin näyttelyn yhteydessä jossa pääsi olemaan oman elämänsä Von Wright sekä Suomen taiteen näyttelyn rakennustaide kohdassa. Toisessa pääsi taiteilemaan ja toisessa koskemaan puupölkkyä (lapsi osaa olla vähään tyytyväinen)
Ukkelin piirtämä lintu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!